Израелският премиер Бенямин Нетаняху смята, че Израел може да поеме отговорността

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху смята, че Израел може да поеме отговорността
Коментари Харесай

Нетаняху е готов да управлява Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху счита, че Израел може да поеме отговорността за ръководството на линията Газа за известно време.
Прочетете още
" Мисля, че Израел ще носи цялостната отговорност за сигурността в линията Газа за неустановен интервал от време, тъй като видяхме какво се случва, когато не е на наша страна ", сподели Бенямин Нетаняху в изявление за телевизия ABC.

В същото време, в отговор на въпроса кой би трябвало да ръководи анклава, Нетаняху акцентира: " Тези, които няма да продължат пътя на Хамас, и сигурно не го следват ".

В същото време, както Times of Israel заяви по-рано, базирайки се на палестински публични лица, ръководителят на Палестинската национална администрация Махмуд Абас би бил подготвен да обмисли връщане на власт в линията Газа единствено в случай че това бъде контрактувано като част от по-широка мирна самодейност с Израел.

Според източника Абас е изразил тази позиция по време на диалог с представители на американската администрация.

Отбелязва се, че палестинският водач е декларирал, че не има намерение да се връща в Газа " на израелски танк ".

Абас сподели, че вместо това търси обществено изказване от Израел за желанието му да " позволи основаването на самостоятелна палестинска страна на Западния бряг и Газа ". И точно при тези условия Абас ще бъде подготвен да поеме контрола както върху Западния бряг, по този начин и върху линията Газа.

Израел е подготвен да се съгласи на " дребни паузи " в боевете в Газа, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху, само че още веднъж отхвърли опцията за преустановяване на огъня.

Въздушните удари на Израел по линията Газа се ускориха. Израелските военни настояват, че те са ориентирани против инфраструктурата на радикалната формация " Хамас ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш насочи остра рецензия поради увеличаващия се брой на починали палестинци.

 Израел би обмислил опцията за " дребни тактически паузи " в боевете в Газа, с цел да улесни влизането на филантропична помощ или да разреши извеждането на заложници, държани от бойците на Хамас. Това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху в изявление за американска телевизия. Нетаняху съобщи още, че страната му ще дава отговор за сигурността в Ивицата Газа след края на спора в Близкия изток.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР